çin vize işlemleri başvurusu çin halk cumhuriyeti
çin vizesi çin vize işlemleri çin hakkında bilgiler çin vize başvuru işlemleri
cin vizesi cin halk cumhuriyeti çin konsolosluğu çin vizesi başvuru belgeleri
çin hakkında tarihi ve turistik bilgiler çin vize prosedürü çin vize başvuru bilgileri çin vize danışmanlığı
Untitled Document

ÇİN VİZE İŞLEMLERİ


İstanbul Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosluğu 01-06-2007 tarihinden itibaren Şirketlerden veya münferit vize başvurusu yapan vatandaşlardan doğrudan veya dolaylı yada posta yoluyla yapılan başvuruları kabul etmemektedir. İstanbul Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosluğu yapılacak tüm vize müracaatlarını Konsolosluğun seçmiş olduğu YETKİLİ ACENTALAR tarafından kabul edecektir.

LACİVERT (Normal) pasaportlardan vize istenmektedir.
YEŞİL (Hususi) (30 gün) GRİ (Hizmet) ve KIRMIZI (Diplomatik) tüm pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
Pasaport (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış Temdit süresi seyehatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 Ay ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ''Açıklamalar '' ile ''Gümrük ve döviz kayıtları'' sayfalarına vize basılmamaktadır!!) Eğer daha önce aldığınız çin vizeleri eski pasaportunuzda bulunuyorsa mutlaka gösteriniz. Bunları göstermenizin sizin için referans olacağınıda unutmayınız.
Çin -- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına münferit olarak turistik vize uygulamasına başlamıştır.Pasaporta kayıtlı Çocuklara da vize uygulanmakta ve vize ücreti istenmektedir. Seyahat eden çocuklar için ebeveynlerden mutlaka noterden muvafakatname istenmektedir.
Çin Başkonsolosluğu Vizeleri 1 Ay Tek Girişli (SINGLE) ve 3 Aylık 2 girişli (DUBLE) olarak vermektedir. Vize formu doldururken lütfen gidiş tarihinize dikkat ediniz!! (Vize başvuru formu için tıklayınız)
Acentalar Türkiye' de sadece Oturma ve Çalışma müsadesi olan yabancıların vize başvurularını yapabilmektedir. Çin Konsolosluğu bazı durumlarda yabancının kendi ülkesinin Elçilik yada konsolosluğundan Vatandaşlık yazısı istemektedir!!
Vize başvuru formları İngilizce ve Çince olarak hazırlanmış olup eksiksiz, tam olarak büyük harflerle doldurulmalı ve mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.
Çin Halk cumhuriyeti Başkonsolosluğu tüm vize müracaatlarını Pazartesi - Çarşamba ve Cuma günleri 09.00 -13.00 saatleri arasında kabul etmekte ve başvurular 5 işgününde sonuçlanmaktadır. Konsolosluk Salı ve Perşembe günleri kapalı olduğu için işlem yapmamaktadır.
Değerli yolcularımız başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması ve bayram, yılbaşı, sömestr, fuar, paskalya, dil okulu vb gibi yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerindeki yazılı olan bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız.